CV-ul este cartea ta de vizita in fata angajatorilor astfel ca daca nu ii acorzi atentie, dovedesti de fapt indiferenta fata de propriul tau destin.

Retine ca toate minusurile cu care te afisezi, daca esti unul dintre aceste cazuri – reformulez – indica lipsa preocuparii tale fata de sansele pe care tu insuti ti le acorzi fiind fata in fata cu potentialul angajator – cel care in fond iti ofera resursele necesare traiului si grila de dezvoltare, adica peste 60% din ce inseamna derularea vietii tale.

In acest articol de pe blogul Accesis Pro puteti vedea parerile a 19 recrutori si HR manageri compilate intr-un e-book si infograficul corespondent care ilustreaza extensiv greselile care apar in CV-uri. Iata link-ul:

https://accesispro.wordpress.com/2018/09/04/expert-tips-angajare-infografic-e-book/ 

O sa enumar si aici, pe scurt cateva minusuri ale aplicantilor:

-nu au cont deschis pe siteul de angajare pe care aplici. (Best jobs, etc)  Numai crearea unui cont te poate ajuta sa intri in job board-ul angajatorilor.

ultimele locuri de munca nu coincid cu pozitia pt care aplica. Site-ul afiseaza, in dreptul numelui, ultimul loc de munca iar prima runda de selectie se face pe acest criteriu.

– Poza.  In functie de pozitia pentru care aplica, lipsa pozei poate ajuta doar daca nu ai in portofoliu  a good headshot.

un CV  foarte scurt (90% dintre CV urile incepatorilor merg direct in cosul de gunoi, daca nu au captat atentia in primele 15-20 de secunde) sau unul foarte lung

gramatica si greselile de punctuatie – dupa ce ti-ai facut CV-ul da-l mai multor prieteni sa ti-l citeasca. Ei vor descoperi greseli si inadvertente care tie iti pot scapa.

neadaugarea unui antet sau subsol cu nr paginii si numele tau  (cu link spre un blog personal sau un profil LinkedIn sau alt portal de business. daca nu ai, straduieste-te sa iti faci)

un CV neadaptat jobului (aplicantii nu ar trebui sa lase in CV si faptul ca au cules capsuni pe vara in Spania)

– nu trec resonsabilitati si 2-3 realizari la fiecare job. Este important sa iti poti aminti niste lucruri pe care le-ai invatat la fiecare loc de munca.

– trimit CV-ul pe fax. CV-urile verificate sunt doar cele din contul online al angajatorului, orice vine prin fax are sanse mici sa fie citit.

Downloadeaza-ti de pe site-ul Accesispro un model de CV gratuit care te ajuta cu siguranta sa captezi atentia oricarui angajator.

accesis.ro/modelcv

Invata sa-ti faci un CV bun si un video CV care sa te scoata din tipare: CV Makeover – de la vintage, la viral.

Învață să-ți faci un VIDEO-CV pas cu pas pentru a spulbera concurența. transforma-ti CV-ul din „Rățușca cea Urâtă” în „Lebăda Fermecată”
Reclame