Poate parea inacceptabil sa fac o paralela intre produse si oameni insa chiar si inacceptabila, veti gasi cu siguranta ca este o paralela relevanta.

Unul dintre produsele Accesis – un produs extraordinar, dezvoltat de oameni cu experienta, timp de mai bine de 5 ani. Pe care eu insumi il ador. Pe care multi expati il folosesc ca sa invete sau sa isi imbogateasca cunostintele.

vezi aici AVT

In cazul acestui produs, am trecut prin multe etape si incertitudini. Incertitudinile prin care treci ca manager la lansarea si apoi comercializarea unui produs nu sunt cu mult diferite de incertitudinile prin care trec multi oameni in viata personala.

Ca manager dezvolti produsul, investesti in el mii de euro si ani intregi de munca si totusi cand te intalnesti cu clientul esti ingrijorat ca produsul nu este suficient de bun si ca posibilul client va pleca (nb.semn incontestabil ca supravalorifici persoana din fata ta)
Urmarea este ca domnul va pleca acasa cu un produs incredibil de bun si valoros la un pret criminal. Iar el va jubila de deal-ul pe care l-a facut si isi va trimite prietenii sa faca cu tine acelasi deal criminal.

Remember: pretul nu mai poate creste dupa ce ti-ai dat si tu seama intr-un tarziu ca ai fost si esti un prost necunoscut (si care va deveni curand un prost notoriu)

Asta trebuie sa se opreasca iar tu vei spune: valorific acest produs care mi-a ucis vacantele si in care am bagat multe idei, mult efort, multe batai de cap si multe suparari.

Tot astfel pateste marea majoritate a celor pe care ii intalnesc eu cu produsul care se numeste „eu insumi” Majoritatea oamenilor sunt intr-o stare cronica de subapreciere proprie.

Cum poti realiza daca esti unul dintre ei?

Easy: daca tu esti motivat, plin de energie si pasionat dar in jurul tau sunt oameni NEPASIONATI, care nu fac nimic care sa le trezeasca inspiratia si energia, care stau intr-un colt si nu dau feedback, draguti fara scop si deci plictisitori, neinspirati, necreativi, neambitiosi, fara viziune asupra propriei vieti, fara planuri de viitor – care stiu si nu prea ce o sa faca cu viata lor , sau stiu ce o sa faca cu viata lor dar nu incep niciodata sa faca acele lucruri ambitioase, care, pe scurt sa spunem, nu traiesc la standarde inalte.

Nu ii judec pe ei, daca asta merge pentru ei este ok, poate ca au un rol in viata pe care nu il inteleg eu.

Dar noi cei care dorim sa evoluam, avem nevoie langa noi de modele, de oameni cu standarde inalte. Avem nevoie de oameni care sa joace la nivel inalt.

Daca partenerii si prietenii nostri nu sunt jucatori, trebuie sa ii intelegem, dar trebuie ca si ei sa inteleaga ca noi cei activi, trebuie sa avem aproape oameni ambitiosi, cu viziune, pasionati, care iti spun nu fara sa se teama, creativi si care iubesc viata! Oameni care ne trateaza cu respect si ne daruiesc creditul pe care il meritam pentru ca am muncit atat de mult cu noi insine!

Ca si cu produsul, faptul ca trecem printr-o perioada de  auto-devalorificare, se reflecta in faptul ca acceptam in viata noastra persoane – colegi, prieteni, iubiti, angajati- sub standardele noastre.

Fara prea multa meditatie, as spune ca acceptam aceste persoane datorita faptului ca deocamdata nu avem de unde alege pentru ca nu prea socializam sau datorita unor temeri:

  • ca nu o sa gasim pe altcineva mai bun
  • ca vom fi acuzati ca nu ne intelegem cu ceilalti si nu ne „aliniem”
  • ca vom sfarsi singuri

Astfel ca ramanem ani sau zeci de ani langa persoane care

  • nu ne ajuta sa evoluam
  • nu ne ajuta sa inaintam in viata
  • nu ne ridica provocari
  • nu ne dau feedback –  comuni si plictisitori
  • nu ne trezesc sentimente

Astfel ca mult prea des oamenii ne multumim cu asta si ramanem in acea situatie de viata penibila.

Eu tanjesc cu toata inima sa am in jur persoane puternice,  persoane care sa se exprime, care sa stie unde se indreapta, persoane pasionate de viitorul lor.

Pentru cursuri de dezvoltare profesionala viziteaza www.accesis.ro

Reclame