Pornim pe drumul dezvoltarii sociale avand ca dar din familie sentimentul intrinsec al valorii. Parintii ne-au protejat si cantat in struna doar pentru ca suntem progenitura lor.

In mediul de afaceri sau la serviciu ne confruntam cu multe situatii in care suntem respinsi sau ideile ne sunt respinse sau suntem ignorati pur si simplu.Toate acestea se constituie ca diferite forme de respingere.

Sentimentul nostru de valoare intrinseca incepe sa se clatine ici si colo si  ne vedem nevoiti sa dam cumva o forma acestui sentiment al valorii pentru ca si ceilalti sa o vada.

A deveni bun la capitolul „receptie respingeri” si a primi respingerile cu detasare indica atingerea unei inalte maiestrii personale, relationale si sociale.

Respingerea este ok. Eu am fost respinsa de zeci si sute de ori. Oamenii de vanzari se satura repede de vanzari datorita cantitatii imense de respingere cu care se confrunta. ca sa fiti maestri ai receptiei de respingeri nu o evitati, deveniti prieteni cu respingerea. Cu cat va expuneti mai mult ca antreprenori sau manageri cu atat veti primi mai multe respingeri. Asta este absolut OK. Asta indica faptul ca incercati, evoluati, si nu stagnati. Spuneti bun venit respingerii. daca faceti aceasta, oportunitatile nu vor inceta sa apara una dupa alta, pentru ca incetati sa mai evitati situatiile.

Meditati asupra momentelor in care ati fost respinsi, cum ati reactionat si ce a iesit in final din acea situatie.

Eu am fost  refuzata si respinsa de zeci si sute de ori. Cu cat mai mult m-am expus cu atat am devenit mai imuna la respingeri in sensul ca

  • nu am mai luat respingerile personal
  • am urmarit sa perfectionez urmatoarea abordare, urmatorul pas, sa ma adaptez astfel incat sa nu mai fiu respinsa
  • m-am ridicat la o inaltime a spiritului unde respingerile de business nu ma mai afecteaza in nici un fel
  • am capatat o viziune obiectiva a framantarilor si temerilor  omului din fata mea.

Lasati-mi comentarii si scrieti-mi despre situatii in care ati fost respinsi, sunt curioasa cum vedeti voi respingerile si care este experienta voastra de viata in aceasta privinta.

 

Pentru cursuri de dezvoltare profesionala viziteaza www.accesis.ro

Reclame