Toti semenii nostri care privesc spre oamenii  de succes casca larg ochii si urechile daca cei avuti deschid auritele guri pentru a raspunde la intrebarea: Care este cheia succesului dumneavoastra?

Intr-o mare de negativism in care tot ce evaluam, evaluam pe minus, raspunsurile la aceasta intrebare sunt miraculoase – cu totii ne  exprimam in termeni pozitivi si afirmativi. A beacon in the darkness.

Am raspuns si eu ca multi altii la aceasta intrebare care provoaca multe search-uri pe Google dar am omis ceva esential: intoarcerea monezii pe fata cealalta, adica analiza unor elemente, atitudini, cursuri de actiune care duc la insucces.

Am observat multe de-a lungul timpului, insa una singura a parut sa imi revina in atentie si sa iasa mereu si mereu in evidenta: importanta de sine.

In aspectul practic, importanta de sine ia multe forme si provoaca efectele corespondente.

In afaceri, daca pleci cu capital mic finaciar, ca sa reusesti trebuie sa pleci cu capital mare de lipsa de importanta de sine. Am spus-o si o sa o repet de un milion de ori. Ego-ul nu poate avea loc in afaceri.

Asa precum integritatea este superioara loialitatii;

Asa precum valorile sunt superioare sentimentelor;

Tot astfel, RELATIA DE AFACERI ESTE MAI PRESUS DECAT EGOUL.

Asta poate intelege doar un alt antreprenor care a trecut prin focurile auto-cizelarilor, fortat fiind de imprejurari nenumarate.

Practic, pentru a atinge idealul lipsei de importanta de sine, trebuie sa te educi titanic pentru a-ti putea ignora preferintele si sentimentele proprii, mai ales cand esti in situatii presante si ai tendinta sa spui sau sa faci lucruri in detrimentul relatiilor de afaceri.

Lipsa de importanta de sine inseamna:

– viziune clara asupra situatiei

– iesi din tine insuti, te smulgi din preferintele si sentimente proprii pentru un beneficiu masurabil

– rezolvarea pozitiva a conflictelor si chiar construirea relatiei

– o buna privire de ansamblu – stii ce curs de actiune sa adopti

– puterea de a actiona just

Reclame