Nu puteti atinge maiestria copiind pe altul sau urmand obiceiul sau traditia.Oile si sclavii fac acest lucru.Maestrii cunoasterii si liderii nu fac asta niciodata.

Scopul clar stabilit urmat de actiune ne ridica din sclavia si jungla credintelor false.

Discretia cu privire la acestea ne da aripi.

 Intre un om care reuseste si unul care nu reuseste exista si aceste doua diferente.

  •   Scopul: scopul clar stabilit este asemenea unei harti. Cand pornesti la drum dinspre o locatie spre alta iti fixezi locatia si apoi traseul pana acolo.  Daca vrei sa castigi 1 milion de euro este putin probabil sa ii castigi peste noapte. Ce poti face este sa stabilesti mijloacele si  etapele proiectului, sa treci gradual prin ele pana cand ajungi la capat.

 Oamenii care nu au obiective clare, analizeaza tot felul de idei si nu obtin nimic. Ei sunt extrem de nefericiti pentru ca se afla la mila sutelor de idei contrdictorii iar vietile lor sunt pline de confuzie si suferinta. Insa foarte putini oameni sunt intr-adevar capabili de un efort sustinut, acesta este motivul pentru care avem relativ putine reusite remarcabile.

A doua diferenta este:

  • Discretia: valoarea discretiei pare a fi aproape necunoscuta. A nu te lauda cu planurile tale marete inainte de a le realiza efectiv este un semn al discretiei si semn de intelepciune. Si oglindeste faptul ca un om a inteles inutilitatea laudelor de sine si deci inutilitatea ego-ului. Peste 80% din oamenii intalniti de mine pur si simplu nu rezista sa nu isi etaleze cartea de vizita si realizarile. Bineinteles, asta ajuta, insa daca sunt facute in contextul potrivit, nu risipite.

Discretia este o trasatura impersonala si subtila, fiind greu de mentinut constant indiferent de presiunile externe. Ea mentine avantul idealului ales si centrarea pe scopul propus.  Daca oamenii  impartasesc idei si planuri inainte de a le duce la indeplinire, se vor gasi mereu multi oameni de bine care vor reliefa dezavantajele si obstacolele ideii – creind astfel teren popice pentru descurajare.

Intelegand putin din avantajele celor doua, urmariti sa le cultivati.

 

Pentru cursuri de dezvoltare profesionala viziteaza www.accesis.ro

Reclame