ADEVARUL NU ACORDA NICI UN AVANTAJ. El nu-ti acorda nici un statut superior, nici o putere asupra altora; tot ceea ce castigi este adevarul insusi si eliberarea de falsitate.

  • Ca lider si conducator de oameni intelege necesitatea unei conduite bazate pe valorile fundamentale: BINE, ADEVAR, RESPECT PENTRU OAMENI. In acest mod evenimentele vor concura pentru a te duce pe cel mai bun drum.
  • Am facut acte caritabile mereu, am ajutat oameni saraci dupa cum m-am priceput, in variate imprejurari ale vietii.  Am venit in intampinarea nevoilor celorlalti de multe ori neglijandu-ma pe mine insami.  Insa nu imi amintesc sa fi avut vreodata un sentiment de deplinatate, implinire si siguranta ca gestul meu a fost bun si just. Intr-o buna zi  am citit intr-o carte mult pretuita de mine:  „Ai ajutat vreodata cu adevarat macar un singur om? Ai pus vreodata cu adevarat macar un singur om la adapost de nevoia de ajutor ulterior? Poti tu sa dai unui om forta de caracter intemeiata, cel putin, pe deplina realizare a indatoririlor si posibilitatilor sale?
  • Majoritatea covarsitoare a celor pe care i-am intalnit sunt imaturi: traiesc intr-o lume auto creata de presupuneri inutile. Inutile pentru ei insisi, inutile pentru ceilalti. Acorda o atentie deplina si tacuta aspectelor neslefuite, neprietenoase din tine si intelegandu-le te vei maturiza frumos. Maturizarea vine in mod natural atunci cand inlaturi lipsa de vigilenta cu tine insuti si imprastierea printre scopuri mici.
  • Fii tolerant cu angajatii insa nu participa prin pasivitatea ta la ignoranta lor. Pentru ca raul sa prolifereze intr-o companie, este suficient ca un manager bun sa nu faca nimic.
  • Atunci cand oamenii vin sa iti ceara sfaturi examineaza starea in care te afli. Daca vorbesti fara sa fi reflectat indeajuns s-ar putea sa te inseli si sa indrumi un om care iti acorda credit, pe o cale gresita. Daca insa vorbesti dintr-o intuire profunda a situatiei, o greseala va fi mai putin probabila iar sfatul tau poate fi just.
  • M-am intrebat deseori de ce oamenii bogati se izoleaza foarte mult.  Cred ca am aflat: tot ce este dobandit trebuie aparat. Bogatia atrage dupa sine si „hoti” si deci frica de lipsa. Tot ce s-a construit trebuie sa fie intretinut si protejat de decadere si pierdere.
  • Da-i adevarului o sansa sa-si dovedeasca realitatea: asculta si fii rabdator.
  • Cat timp te complaci in dorinte marunte nu poti avea acces la cele mai inalte.
  • O viata plina este mai buna decat o viata lunga.
  • Ca manager, dezvolta-ti inteligenta pentru a vedea variabilele. Astfel vei intelege modificarile de perspectiva, actiune si cuvinte ale angajatilor si vei inceta sa ii mai tragi la raspundere daca acest lucru nu serveste nici unui scop semnificativ. Numai lipsa ta de intelegere te indeparteaza de realitate. Realitatea sunt ei, oamenii care lucreaza langa tine, cu tine, pentru tine. Aplica sanctiunile nu din orgoliu, ci doar in cazuri greu de corijat si dupa ce esti absolut sigur ca ai epuizat toate celelelte metode.

 Pentru cursuri de dezvoltare profesionala viziteaza www.accesis.ro/accesispro

Reclame