HIRE ME

Un CV care a fost conceput pentru un anumit job, este echivalent cu o hartie placata cu aur. Este o simpla hartie, care insa, in urmatorii ani, iti va umple contul.

“Alege ca scop final scopurile care iti trezesc cea mai mare energie si entuziasm” si “Incepe cu gandul la final” au fost dintotdeauna doua fraze calauzitoare pentru mine.

La modul general, presupunand ca fiecare dintre noi doreste sa se indrepte inspre un anumit scop, sa caute un anumit lucru, sa Il caute pe Dumnezeu, sa caute un anumit tip de implinire prin cunoastere sau prin relatii, aceasta ar trebui sa implice ca fiecare are o harta bine stabilita, etape pe care le va parcurge pentru a ajunge acolo.

Aceasta implica deasemenea constientizarea faptului ca vom ajunge la destinatie verificand mereu pe harta locul unde ne aflam. Si drumurile pe care o luam pentru a ajunge acolo.

Al doilea principiu simplu care imi guverneaza actiunile “ incepe cu gandul la final” aduce cu sine mai multe lucruri bune:

  • Daca am inceput cu gandul la final inseamna ca mi-am ales singura ce vreau sa fac
  • Nu muncesc pentru a implini si construi visele altora, ci pe ale mele
  • Nu am asteptari de la ceilalti – sa accelereze sau sa schimbe vitezele in locul meu, pentru ca eu sunt la volan si pentru ca eu mi-am ales singura destinatia.
  • Daca am gresit in alegerea mea  ma “regrupez” repede, o iau repede de la capat fara a pierde vremea cu acuzatii inutile sau plans de mila si in urmatoarea faza iau decizii mai bune.

Pentru un job mai bine plătit participă la seminarul Negociaza-ți salariul

accesis.ro/accesispro
Negociaza-ti salariul – chiar dacă nu ești sigur că îl meriți, chiar dacă nu ai 15 ani de experiență și chiar dacă economia trece prin criză. Site> http://www.accesis.ro/accesispro

Suna a  antreprenoriat, insa acestea nu inseamna ca trebuie sa renunti la job pentru a-ti implini visele, ci ca trebuie sa alegi jobul care te duce spre acumularea experientelor necesare care te ajuta sa te lansezi spre succes, oricum l-ai defini tu.

In 98% dintre sutele de CV-uri pe care le-am deschis in 2013 vad o evolutie in cariera anarhica si sinuoasa care duce undeva doar daca candidatii au avut sansa sa fie lansati de o companie care la un moment dat si-a asumat un risc mai mare cu ei.

De fiecare data cand vorbesc cu cunoscuti care imi cer sfatul si doresc sa se angajeze le spun acest lucru simplu:

“Incepe cu gandul la final” .

Adica: decizi ce iti place sa faci in viata, ce iti da tie cea mai mare energie si implinire, ce vrei tu sa povestesti mandru nepotilor ca ai facut in viata ta, identifica 5-7 companii care fac acel lucru si indiferent ca au job deschis sau nu, aplica la toate cele 7 pana cand recrutorii iti invata numele pe de rost.

Retine: ca fluctuatia de personal este destul de mare in majoritatea companiilor – 1-2 ani este media de sedere pe un job platit average. Astfel ca sansele voastre sunt extrem de mari daca insisistati sa aplicati la o companie pe care o vreti mult de tot ca angajator, de mai multe ori pe an. Asta va salveaza mult timp si de starea implicita de insecuritate asociata aplicarii pentru posturi care nu au nimic a face cu specializarile voastre si interviurilor.

Din cauza ca nu aplica acest principiu atat de elementar expus mai sus, multe persoane cu master si SNSPA terminat accepta joburi sub calificarile lor. Altele au pauze mari in munca – 6-7 luni, iar asta ii duce la starea de a accepta cu usurinta orice job.

O categorie foarte interesanta de CV-uri este a oamenilor care au renuntat la un job foarte bun, unde a invatat multe. Din discutiile cu oamenii din companiile cu care am lucrat, aceste renuntari la o pozitie buna se face fie datorita unei enervari de moment acompaniata de sentimentul “nu mai gasiti voi unul ca mine” (razbunare care nu isi va gasi niciodata “implinirea” pentru ca nu mai esti in companie sa te bucuri de pierderea pe care ai adus-o odata cu plecarea ta) fie de niste mici neimpliniri acumulate in timp – care insa, privite obiectiv mai tarziu dupa ce prostia a fost facuta,  nu vor balansa pe termen lung, mai greu fata de pierderea pozitiei.

Bineinteles optimistii o vor vedea ca pe o” a privi sus si a merge mai departe” insa CV-urile ilustreaza ca acest mers mai departe nu este de fiecare data si o evolutie, pentru ca joburile bune si bine platite se elibereaza greu si sunt ocupate de regula de alti oameni din aceeasi companie care fac rotatii pe diverse pozitii.

Fa-ți CV-ul cu arta. Participă la cursuri CV Makeover- de la vintage, la viral

Învață să-ți faci un VIDEO-CV pas cu pas pentru a spulbera concurența. transforma-ti CV-ul din „Rățușca cea Urâtă” în „Lebăda Fermecată”

Si dealtfel nu trebuie sa renunti niciodata la o oportunitate pana cand nu te-ai asigurat ca nu ai invatat tot ce puteai invata din ea.

 

Astfel, usureaza-ti singur viata si Începe cu gândul la final.

 

Daca ai invatat ceva din acest articol, SHARE IT ON FACEBOOK sau TWITTER

Reclame