VitruvianIntalnesc oameni care ma intreaba foare curiosi cu ce ma ocup sau care imi sunt pasiunile. Imi este greu sa raspund si la una si la alta deoarece dupa ce raspund imi aplica imediat o eticheta care cu siguranta nu potriveste cu realitatea a cine sunt eu de fapt.

Sunt atat de incredibil de multe lucruri pe care le iubesc si carora sunt in stare sa ma dedic cu egala pasiune, despre care as citi zile si nopti si care imi absorb atentia!

Citesc Stephen Hawking cu aceeasi pasiune cu care citesc Stephen Covey. Mi-am petrecut saptamani studiind carti de nutritie cu acelasi interes cu care citesc legislatie. Citesc literatura Antica si filozofia Greaca cu aceeasi avida curiozitate ca si literatura Indiana sau studiul vechilor scrieri Biblice. Citesc studii sociologice cu aceeasi curiozitate cu care citesc despre sistemele educationale ale lumii. Perioadele in care trec prin conflicte in relatii mi le dedic studiului in domeniul relational si dezvoltare personala pentru a fi mai bine pregatita la alte provocari relationale. Fac business si inchei contracte cu aceeasi pasiune cu care abandonez tot business-ul si ma retrag pentru introspectie. Totusi, explorand toate aceste preocupari, mi-am descoperit un dar personal.

Cand am inceput sa lucrez nu stiam foarte bine ce voi face pentru ca imi placeau ca si acum foarte multe lucruri. Nu imi cunosteam darul de care am amintit mai sus, decat foarte vag. Am avut niste linii directoare largi, nu am stiut niciodata unde voi ajunge: am stiut ca imi place filozofia, ca vreau sa lucrez cu concepte si idei dar si cu oamenii, am stiut ca vreau sa fac ceva ce imi va oferi un mare grad de autonomie financiara si am pornit de la premiza ca acest lucru il voi obtine numai dupa o perioada de ucenicie.  Data fiind capacitatea mea de a fi interesata de aproape orice si fara fi devenit constienta de darul meu, niciodata nu m-am gandit: de acum toata viata o sa fiu cu adevarat pasionata numai de studiul functiilor creierului si educatie – asa cum sunt acum de exemplu. Aveam multe pasiuni si nu am putut sa acord exclusivitate nici uneia, deci am inceput cu lucruri care ma interesau. Apoi am urmarit sa aduc cat mai multa plus valoare „pe masa”, astfel incat oamenii  sa ma considere uimitoare in ceea ce fac. I still do this. Urmaresc intai sa daruiesc valoare si abia apoi solicit sa mi se raspunda la fel. In cazul meu, modul in care am oferit plus valoare a fost sa devin foarte buna in ceea ce am facut, incetand sa pierd vremea intrebadu-ma: oare in ce ar trebui sa ma specializez ca sa imi fie bine?  Iar cei din jur, dobandind incredere in mine au inceput sa ma indrume spre mai bine si sa imi deschida noi si noi porti. Iar cu ajutorul darului meu, cercul a fost complet.

Incet, in timp, mi-am constientizat din ce in ce mai mult darul. Acesta a fost si este: puterea si determinarea mea de nezdruncinat de a pune in practica tot ceea ce invat, de a duce la bun sfarsit fiecare lucru inceput, indiferent cat de mari sunt obstacolele.  Unul dintre principiile mele este: Unde iti indrepti  atentia acolo iti deplasezi energia si unde iti focusezi atentia si energia, acolo vei obtine rezultate.

Acesta este marele dar al vietii mele si numai cu ajutorul lui am obtinut rezultatele pe care le-am visat: focusul neintrerupt.

Pentru persoanele care se regasesc macar partial in cele de mai sus, ideea de A-SI GASI ADEVARATA PASIUNE este deci O COMPLETA PIERDERE DE VREME. Dar idea de a-si recunoaste ADEVARATUL DAR este  nepretuita pentru evolutia lor.

Explorati cursul care va imputerniceste si va ajuta sa va descoperiti darul: EMPOWERING MYSELF

A fi uimitor in ceea ce faci si a fi pasionat de ceea ce faci aduce o aroma speciala in viata celorlalti si ii scoate pentru un timp din vraja negativa pe care o arunca asupra lor rodajul rutinei. Este important sa nu incerci sa impresionezi ci simply sa fii pasionat si sa aduci valoare.

A fi renascentist in preocupari este insa perfect complementat cu a fi specialist in cariera. Unii oameni isi petrec toata viata fara a decide niciodata ce domeniu ar dori sa stapaneasca cu adevarat. Raman niste generalisti sau mai bine spus dau importanta majora tuturor lucrurilor minore. Minor ar insemna tot ce nu coincide cu scopul principal al vietii lor.

Ca generalist devii o persoana care aduce plus valoare cand socializezi si in conversatii si bineinteles pentru dezvoltarea proprie insa ca specialist, aduci plus valoare societatii si obtii mai multa credibilitate. Avand credibilitate in fata oamenilor ei iti ofera acces la oportunitati pe care nici nu le-ai imaginat vreodata.

 

Spiritul este hranit de o varietate mare de aspecte ale cunoasterii  si oamenii se pot dedica cu pasiune unui anumit domeniu pana cand ajung la o anumita limita superioara in acel domeniu. Ca exemplu, orice specialist in HR stie foarte bine faptul ca oamenii au productivitate buna pe o pozitie timp de maxim doi ani, dupa care trebuie sa isi asume noi responsabilitati sau sa schimbe pozitia in care sunt incadrati, pentru a avea noi provocari.

Imbinarea si echilibrarea celor doua laturi discutate (reascentista si specializata)  mi-au oferit aproape intotdeauna cele mai ridicate sanse sa obtin rezultate benefice pentru mine si ceilalti.

 

Astept parerile voastre mai jos:

Reclame