Toata lumea isi dorete satbilitate financiara prin salariu sau surse de venit pasiv. Fie ca suntem angajati sau antreprenori, iata cateva metode de a-ți suplimenta veniturile.

 

  1. Afilierea

Este o metoda in trend foarte ascendent incepand cu 2013 mai ales dupa aparitia platformelor 2Parale (pentru tot omul cu idei) sau ProfitShare (companii cu bani). Fiind companie, am inteles cine pot fi advertiserii in cele doua, insa nu imi este clar pe ce criterii se fac selectiile afiliatilor & how do they pop up in your yard – sistemul este netransparent – lipsa de transparenta in privinta modului in care se fac miscarile afiliatilor garantand mult din veniturile acestor platforme. Nu este prea rau insa nu este nici foarte comfortabil pentru advertiseri. Yet to try. Ca persoana fizica afilierea se afla la limita intre venit pasiv si activ  – daca esti bun pe online si iti faci cat mai multe site-uri care sa vanda, in special pe IT si FMCG  – acestea incep sa iti produca, vanzarile vin incet incet – muncesti ceva la inceput, apoi ca sa iti mentii pozitia in google dar in timp le poti transforma in ceva ce merita. Ca si companie trebuie sa faci lucrurile cu cap ca si la Google Adwords cum veti vedea mai incolo pe scurt.

2. Evolueaza spre o pozitie de top management. 

Aici salariul poate deveni atat de mare incat sa depasesca cu mult volumul de munca depus de tine. Ai timp si pentru familie, poti veni de multe ori la ce ora vrei la serviciu si iti poti lua mai multe libere si o masina mai fancy decat colegii. Pentru casa tot trebuie sa muncesti. Moreover, daca nu esti casatorit/casatorita, sotul/sotia se poate alege mai bine de pe aceasta pozitie. Deci middle management-ul nu iti va fi de prea mare ajutor. Daca nu poti si nu intrevezi sa poti sa ajungi in top management, atunci:

3. Negociază-ți salariul

De ce crezi că un salariu într-o multinațională din România este de 4-5 ori mai mic decât salariul din aceeași multinațională din altă țară din Europa? Probabil bănuiești răspunsul: diferența este dată de capacitatea noastră de negociere.

Dacă vrei să înveți cum să negociezi și ce să spui, cuvânt cu cuvânt, poți să obții o mărire între 3000€ și 7000 € pe an după o singură conversație cu HR-ul.

Află în cursul de negociere pe care îl susțin cum poți obține aceste măriri.

accesis.ro/accesispro
Negociaza-ti salariul – chiar dacă nu ești sigur că îl meriți, chiar dacă nu ai 15 ani de experiență și chiar dacă economia trece prin criză. Site> http://www.accesis.ro/accesispro

 

3. Adopta o atitudine spartana. cu toate ca cheltui echilibrat nu inseamna sa-ti aduci venit pasiv,  este bine ca sumele aruncate pe masaje exotice, sau femeile – pe haine, pantofi si genti scumpe sa fie investite in orice colaborare sau asociere care poate aduce venit pasiv.

Atitudinea spartana este de fapt un focus foarte bun pe rezultatul pe care ti-l doresti  si inseamna sa faci doar cheltuieli care te ajuta sa il atingi. Nu te ingrijora de maruntisuri si optimizeaza resursele de care beneficiezi in prezent.

 

4. Monitorizeaza-ti fluxul financiar timp de minim 4 luni.

Din experienta stiu ca majoritatea oamenilor urasc sa isi monitorizeze cheltuielile, prin urmare nu o fac niciodata. O asemenea monitorizare insa, te ajuta sa faci o previziune aproximativa a cheltuielilor viitoare si sa iei decizii informate. Daca te gandesti sa faci bani probabil ai deja un elementar serviciu home bank. Ce trebuie sa faci este sa iti printezi extrasele de cont lunare si apoi cu un simplu copy-paste intr-un excel pe care il imparti pe categorii de cheltuieli vei putea observa unde s-au dus banii. Cheltuielile fixe, variabile si ocazionale. Acesta iti va fi de ajutor in momente cheie si te va ajuta sa iei multe decizii financiare intelepte pe viitor.

5. Fa cheltuieli care au potential de a-ti aduce inapoi dublul acestei cheltuieli.

6. Investeste in marketing cu cap. Fara cap dar cu mult entuziasm poate fi diferenta intre viata si ne-viata. Printre primele investitii facute de mine au fost Google Adwords, flyering Posta Romana pe sectoare, cartiere si strazi targetate cu Google maps – alese cu grija timp de o saptamana impreuna cu colegii. Am descoperit – in urma unui telefon dat de Posta Romana – sua dat de gol adica-  ca nu au fost distribuiti niciodata.

 

 7. Facebook, Instagram, Google AdWords. Cu fiecare platforma in parte vei avea o istorie love-hate.

NUMAI daca faci analize prealabile cu diverse instrumente gen BuzzSumo, Google Trends si altele asemenea. In Google AdWords merita sa investesti, de exemplu, dupa ce ai analizat cu Google Trends cuvintele cheie pe care sa le utilizezi in functie de zona si business-ul tau. Pe anumite cuvinte cheie vei plati mai mult, pe altele mai putin. Cu cele pentru care platesti mai putin exista o probabilitate mai mare sa castigi mai mult.  Eu nu am stiut acest lucru cand am bagat bani in Google Adwords si investitia entuziasta dar fara cap si neinformata mi-a incetinit mult evolutia. M-a costat si moral si psihologic si financiar . Sfaturi minime: in Google AdWords nu investi decat:

  • dupa ce ai citit foarte mult despre cum optimizezi platforma
  • dupa ce ai un site bine facut care sa nu fie general ci sa urmeze toate criteriile de vanzari
  • dupa ce ai minim un prototip de produs pe care sa il testezi in piata. E posibil sa vezi dupa teste fie ca viata nu e asa roz cum o proiectezi tu fie sa ai un raspuns neasteptat de mare. Daca ai facut un test cu cap.

8. Devino antreprenor & mentine-te pe frecventa antreprenoriatului!

Munceste zilnic, creaza zilnic, insa cel mai bun sfat este sa nu iti dai demisia timp de minim doi ani dupa ce incepi drumul spre antreprenoriat. Fa-ti socotelile cu atentie si numai dupa ce ai 10 clienti care cumpara de la tine regulat si esti sigur ca daca nu ai produce nimic, ai putea sa iti acoperi cheltuielile curente timp de minim 6 luni, iti poti da demisia.

Asculta inregistrari de management non-stop. Pune-ti pe telefon, fa-ti CD-uri pentru masina, asculta in pauzele de masa. Poti merge la evenimente cu speakeri – poti plati un curs doar numai si numai daca te asiguri ca iti va dubla suma pe care ai cheltuit-o cu participarea la acel curs.

Aceasta este poate cea mai importanta medoda de a afla idei de face bani. De a-i asculta pe altii cum au facut ei bani, si cum s-au descurcat pe parcurs cu managementul. Daca nu ii asculti pe ei in mod constant pentru a te mentine cat mai obiectiv si sa pastra legatura cu oameni care au trecut prin ce treci si tu, mai devreme  sau mai tarziu o sa te auto-sabotezi.

Poți obține un flux financiar sanatos si daca iti gasesti un job in strainatate, avand un CV Stralucit.

Pentru asta te invit la cursul CV makeover – de la vintage, la viral.

Învață să-ți faci un VIDEO-CV pas cu pas pentru a spulbera concurența. transforma-ti CV-ul din „Rățușca cea Urâtă” în „Lebăda Fermecată”

 

Reclame