Sa îi spunem: fraza care te va salva de 5 greșeli prin care îți subminezi șansele de a obține job-ul visurilor tale.

Aproape zilnic am întâlniri cu candidați pentru posturile scoase la concurs în cadrul Accesis. care fac greșeli care îi descalifică uneori încă din primele minute. Numesc greșeli în special acele lucruri care țin de atitudine, cuvinte și abordare. Greșeli care îmi par uneori incredibile și care pot fi evitate prin minime cunoștințe și lecturi elementare despre ce să faci și ce să nu faci, sau ce să zici sau să nu zici la un interviu.

Practic văd zilnic cum unii oameni care își doresc un post la noi își spulberă cu viteză șansele de a obține o colaborare fiind total inconștienți de acest lucru.

Analizați mai jos cele 5 greșeli precum și fraza magică care vă poate scuti de efectul acestor greșeli.

1. Focus pe bani, nu și pe oportunitate.

Cea mai des întâlnită greșeală. Știm cu toții că relația cu un angajator este esențialmente financiară. Angajatorul știe asta deja.  Dacă însă la prima întâlnire cu un angajator pentru care îți dorești să lucrezi:

  • te focusezi pe a cere cât mai mulți bani înainte de a dovedi angajatorului că îi meriți
  • nu te focusezi pe a afla ce alte oportunități și side benefits îți va oferi postul (oportunități de dezvoltare, în ce echipă vei lucra, care va fi job description-ul, echipa, flexibilitate a programului, pasul înainte în carieră)

nu te aștepta să fii prioritizat la selecție. OK, te poți baza pe faptul că ai un CV strong, însă lasă angajatorul să decidă asta – el știe mai bine ce fel de experiență caută. În orice caz, indiferent cât de multă experiență ai în spate, nu pune accent pe cerintele tale financiare, vei avea timp să faci asta mai încolo. It’s just a matter of attitude.

Angajatorul te va întreba inevitabil: care sunt așteptările tale financiare?

Chiar dacă ai făcut greșeala de a răspunde cu cifra pe care o dorești fără a fi aflat mai multe despre acel loc de muncă, poți spune fraza magică:

„V-am cerut 2000 de euro cu toate că sunt la început de carieră. Haideți însă să nu vorbim totuși în prima lună de bani, îmi dați cât vreți. (asta ca să repari). Dar dați-mi voie să vă arăt întâi cum pot abilitățile mele să susțină bunul mers al […nume companie…] și mai apoi după o lună să discutăm și despre bani”

Vă garantez personal că această frază will rocket your chances. 100%

top-5-platforme-edu

Download Raport  Top 5 platforme educaționale (listă burse și job-uri Google, training și certificări, platforme de lucru în echipă, lecții video dinamice)

2. Minciuna.

Candidații nu realizează faptul că meseria unui recrutor este să recruteze. Să se uite prin CV-uri, să le compare, apoi să se întâlnească cu mulți oameni apoi să compare oamenii cu CV-ul, să pună întrebări îzvorâte din experiență care vădesc imediat expertiza reală a unui candidat. Ei vor lua o decizie in cel mult 7 minute. Prin întrebări la obiect legate strict de natura specifică a activității, oricât de îndrăzneț este un candidat, recrutorul evaluează cu o acuratețe de peste 80% ce și cât poate acel om și bineînțeles dacă încearcă să mintă – element eliminatoriu. Poate că un candidat a citit multe despre self-branding înainte de a veni la un interviu. Nu trebuie să uite însă că cel mai bun brand este onestitatea.

Dacă totuși ai mințit la greu (sau pe ici pe colo), nu ești sigur (ă) dacă angajatorul a picat în plasă sau nu iar angajatorul a ajuns în sfârșit la partea cu banii, fraza care te va salva este:

Vă propun să nu vorbim acum despre bani. Haideți să ne cunoaștem în următoarele 2-3 săptămâni, vă rog dați-mi voie să vă arăt întâi cum pot abilitățile mele să susțină bunul mers al […nume companie…] și după o lună să discutăm și despre remunerație.”

Citește și  CV-ul bine conceput începe cu gândul la final

3.  Mirosul și îmbrăcămintea.

Simplu și evident, nu?

Ei bine, nu pentru toți. Faptul că un om intră în sala de interviu impregnând aerul cu un miros pătrunzător de tutun (din care înțelegem că a stat afară și a fumat înainte de a intra) sau miros de costum care a stat doi ani în dulap, dă o stare de indispoziție accentuată intervievatorului. Este ca și cum ar avea o durere de cap, ca să nu spun indigestie, care nu îl lasă să se concentreze la esențial – ce spune omul din fața lui.

Același lucru pentru opus – mirosul prea pătrunzător de parfum.

Îmbrăcămintea.  Fie că îți convine sau nu, aparențele contează. Te reprezintă și reprezintă modul cum te raportezi la societate precum și lecturile tale în domeniu. Dacă vii la un interviu cu fustă mini, cu o haină cu ținte sau cu pantaloni-jaguar, sau cu accesorii nepotrivite fii sigur (ă) că intervievatorul va considera că nu iei în serios locul de muncă și propria ta carieră. Pe de altă parte, donțt overdo it! Angajatorul poate simți fie că te străduiești prea mult, fie că nu te integrezi bine în colectiv. Cel mai bine este să fii îmbăcat smart casual – zona care arată că te respecți și pe tine și angajatorul.

După cum spune Corina Mirea într-un articol Business Magazin „Ținuta vestimentară nu îţi garantează un job, dar te poate face să-l pierzi încă dinainte ca recruiterul să te invite să iei loc pentru interviu”

Dacă însă ai venit îmbrăcat ca mai sus din varii motive și ești conștient că nu arăți prea bine sau că te-ai străduit prea mult, iar angajatorul a ajuns la partea cu banii, fraza magică este:

Vă propun să nu vorbim acum despre bani. Haideți să ne cunoaștem în următoarele săptămâni și dați-mi voie să vă arăt întâi cum pot abilitățile mele să susțină bunul mers al […nume companie…] iar după o lună să discutăm și despre remunerație.”

4. O atitudine prea pasivă sau opusul: prea agresivă

Believe it or not, lipsa de trac nu vă ajută la un interviu. Pasivitatea este opusul unei atitudini proactive și pline de energie și tonus (vezi curs Empowering Myself)  pe care angajatorii doresc să o vadă la un candidat. Nici atitudinea de șef nu vă ajută mai că deloc. Oamenii care știu mai bine decât recrutorii cu ce se mănâncă meseria lor și țin morțiș să arate asta prea mult încă de la prima întâlnire, obțin același rezultat ca oamenii care habar nu au la ce companie au venit în vizită și pentru ce job s-au prezentat la interviu.

Dacă însă ai călcat ca olteanul în străchini pe tot parcursul interviului, iar angajatorul s-a hotărât din curiozitate (sau poate pentru a avea ce să povestească nepoților) să te întrebe care îți sunt pretențiile financiare, rostește fraza magică:

Vă propun să nu vorbim acum despre bani. Haideți să ne cunoaștem în următoarele 2-3 săptămâni și dați-mi voie să vă arăt întâi cum pot abilitățile mele să susțină bunul mers al […nume companie…] iar după o lună să discutăm și despre remunerație.”

Ai obținut cel puțin o ridicare de sprânceană din partea recrutorului care se va mai uita încă o dată pe CV-ul tău.

4. Nu respecți linia care demarchează ce este personal de ceea ce este profesional.

Știm că elementul profesional se îmbină cu sentimente și reacții personale. Și de asemenea că deciziile profesionale le iei datorită unor circumstanțe personale.

Evită însă:

  • să vorbești de rău un fost angajator, indiferent ce ți-a făcut. Amintește-ți că vorbești tot cu un angajator care știe foarte bine care sunt problemele cu care se confruntă companiile și le înțelege foarte bine.
  • să negociezi bazat pe durerile precedente: program inflexibil, colegi insuportabili, management incapabil, salariu de toată jena, muncă de animal de povară.

Dacă însă ai făcut greșeala de a rosti una sau mai multe dintre cele de mai sus, iar angajatorul a mai ajuns printr-un miracol la partea cu banii, îți poți crește oarecum șansele (însă nu m-aș baza prea tare) de a obține postul dorit, rostind fraza pe care ai învățat-o deja:

Vă propun să nu vorbim acum despre bani. Haideți să ne cunoaștem în următoarele 2-3 săptămâni și dați-mi voie să vă arăt întâi cum pot abilitățile mele să susțină bunul mers al […nume companie…] iar după o lună să discutăm și despre remunerație.”

Fiind înarmat cu fraza magică și cu speranțe îndreptățite, poți acum purcede cu încredere în căutarea job-ului ideal pe cele mai accesate 5 site-uri de recrutare:

Indiferent că sunteți la început de carieră sau sunteți de mulți ani în top management, fraza magică vă va ajuta să atingeți nu doar mintea ci și inima angajatorului.

Disclaimer: Aveți dreptul deplin să folosiți mot-a-mot fraza magică. Iar dacă aceasta a avut vreun impact asupra carierei voastre nu ezitați să îmi dați de știre.

Astept de la voi impresii și comentarii, spuneți-mi de alte greșeli făcute la interviu de care ați mai auzit pe la prieteni.

Pentru mai multe sfaturi pe această temă urmărește și

Anunțuri