Sa renunti la job pentru a-ti porni o afacere proprie? 

Este un act irational, riscant si nejustificat mai ales daca ai pozitie manageriala buna.
In plus, uneori este imposibil sa faci asta datorita imprejurarilor si presiunilor financiare din familie – ca parinte trebuie sa ai un flux continuu de venit pentru a asigura traiul familiei. Nu poti asculta indemnurile cartilor de self-help care iti spun sa iti urmezi visul indiferent de consecinte pentru ca – spun ei – intr-o buna zi o sa iesi la liman. Acest lucru iti poate debalansa intreaga viata. Deci sa renunti imediat la job ca sa incepi o afacere este o viziune radicala si nesanatoasa.

Si totusi, foarte multi oameni se gandesc sa isi inceapa propria afacere. Doresc sa urmeze partea irationala din ei, acel ceva care le inflacareaza imaginatia si le trezeste potentialul.

Cand suntem copii gandim foarte irational. Nu gandim realist ci functionam cu carburantul acestor dorinte profunde care uneori nu au a face nimic cu realitatea dar ne fac sa ne simtim vii si fericiti.

Apoi crestem, devenim rezonabili si incepem sa gandim pragmatic si responsabil. Ne maturizam, si asta este bine, insa partea rea este ca pierdem mult prea mult, pierdem aceasta scanteie care ne face sa ne simtim conectati cu potentialul nostru si dorintele cele mai profunde, cu libertatea imaginatiei si creativitatea.

Deci sa renunti la job complet pentru a incepe o afacere nu este practic si nici rational de cele mai multe ori insa daca vei reusi sa faci tranzitia gradual, acest lucru te va face sa te simti viu, sa experimentezi viata in alte dimensiuni, sa te confrunti cu cele mai puternice obstacole si emotii, sa simti intens bucuria castigului sau durerile pierderilor, sa apreciezi oamenii la adevarata lor valoare si mai ales, sa mergi inainte pe calea pe care ai ales-o –  orice esec va fi doar un pas pe aceeasi cale.

 

Daca incerci sa faci acest lucru irational – sa renunti la jobul tau pentru a porni o afacere – vei avea numai dificultati, si mai ales vei avea foarte mult de lucru.

Dar ca sa incepi sa traiesti viata pe care ti-o doresti, trebuie sa incepi sa fii acea persoana care face mici lucruri irationale si nerezonabile, sa depasesti REZISTENTA – acea forta care pare a fi mai persistenta decat dorinta noastra de a trai o viata asa cum ne dorim, sa facem lucrurile pentru care ne-am nascut.

Tu ai renunța la job pentru a-ți porni o afacere?

Dacă da, ce idee te atrage cel mai mult?

Reclame