O sa fac referiri simple la forma CV-ului cu care unii proaspat absolventi se prezinta in fata angajatorilor.

Retine ca toate minusurile cu care te afisezi, daca esti unul dintre aceste cazuri – indica lipsa preocuparii tale fata de sansele pe care tu insuti ti le acorzi fiind fata in fata cu potentialul angajator – cel care in fond iti ofera resursele necesare traiului si grila de dezvoltare, adica peste 60% din ce inseamna derularea vietii tale.

O sa enumar scurt cateva minusuri:

-nu ai cont deschis pe siteul de angajare pe care aplici. (Best jobs, etc)  Daca ti-e lene sa iti faci cont, aplici mai ca degeaba. Pentru ca afisarea ta in fereastra contului angajatorului poate fi doar nominala.

– prezentarea altor forme de CV decat forma de CV Europass. Orice alta forma este obositoare si este posibil sa nu se afiseze bine in cont, deci nu va fi citit.

ultimul loc de munca nu coincide cu pozitia pt care aplici. Site-ul afiseaza, in dreptul numelui tau, ultimul tau loc de munca iar prima runda de selectie se face pe acest criteriu.

– Poza.  In functie de pozitia pentru care aplici, lipsa pozei te poate ajuta doar daca stii ca nu dai foarte bine in poza dar impresionezi personal. Pe de alta parte daca aplici la un post serios si te pozezi imbracat sexy sau intr-o pozitie romantica cocotat pe o statuie din centrul Londrei, asta nu arata ca esti o persoana umblata.

un CV  foarte scurt (90% dintre CV urile incepatorilor merg direct in cosul de gunoi, daca nu au captat atentia in primele 20 de secunde) sau unul foarte lung (din pacate angajatorii sunt cam neimpresionabili in privinta numarului de lucrari pe care le-ai publicat precum si continutul lor. Ei vor sa ai atitudine buna, sa fii flexibil si sa performezi conform job description-ului)

gramatica – Proba eliminatorie.

neadaugarea unui antet sau subsol cu nr paginii si numele tau  (cu link spre un blog personal sau un profil LinkedIn sau alt portal de business. daca nu ai, straduieste-te sa iti faci)

un CV neadaptat jobului (lasi acolo si faptul ca ai cules capsuni pe vara in Spania)

– nu pui nume si telefoane pentru recomandari. Este un elemet care ti-ar aduce un mare plus si ar castiga increderea angajatorului.

– nu treci resonsabilitati si 2-3 realizari la fiecare job. Ar fi destul de simplu avand in vedere ca iti poti aminti niste lucruri pe care le-ai invatat la fiecare loc de munca.

– ai uitat in CV vechiul numar de telefon care este acum dezafectat, sau nu verifici daca nr pus e corect sau  gresit – no comment

– trimiti CV-ul pe fax. Nu te obosi, CV-urile verificate sunt doar cele din contul online al angajatorului.

Invata sa-ti faci un CV bun si un video CV care sa te scoata din tipare: CV Makeover – de la vintage, la viral.

Învață să-ți faci un VIDEO-CV pas cu pas pentru a spulbera concurența. transforma-ti CV-ul din „Rățușca cea Urâtă” în „Lebăda Fermecată”

 

 

Reclame