Ma numesc Artemisa Negrila, iar din 2008 sunt fondator Accesis.

Am avut un un parcurs profesional modelat de mind-set-ul meu independent  nascut din foarte multa lectura a literaturii de management, dezvoltare si spiritualitate.

Multumesc pentru toate evenimentele si oamenii din viata mea caci impreuna m-au facut sa devin ceea ce sunt acum. Pe acest blog veți găsi articole pentru dezvoltare și care vă ajută să vă schimbați setarile interioare și să demistificați mecanismele evolutiei antreprenoriale.

Am intrat in afaceri cu sprijinul si datorita indemnurilor repetate ale unor prieteni, un CEO francez si un CFO australian. In prezent sunt unul dintre motoarele care sustin cu multa transpiratie, activitatea Accesis  – accesis.ro, și  accesispro.ro

Schimbă-ți destinul profesional: CV Makeover- de la vintage, la viral – https://accesis.ro/cv-makeover

Renascentist în preocupări, specialist în carieră

Sunt atat de incredibil de multe lucruri pe care le iubesc si carora sunt in stare sa ma dedic cu egala pasiune, despre care as citi zile si nopti si care imi absorb atentia!

Citesc Stephen Hawking cu aceeasi pasiune cu care citesc Stephen Covey. Mi-am petrecut saptamani studiind carti de nutritie cu acelasi interes cu care citesc legislatie. Citesc literatura Antica si filozofia Greaca cu aceeasi avida curiozitate ca si literatura Indiana sau studiul vechilor scrieri Biblice. Citesc studii sociologice cu aceeasi curiozitate cu care citesc despre sistemele educationale ale lumii. Perioadele in care trec prin conflicte in relatii mi le dedic studiului in domeniul relational si dezvoltare personala pentru a fi mai bine pregatita la alte provocari relationale. Fac business si inchei contracte cu aceeasi pasiune cu care abandonez tot business-ul si ma retrag pentru introspectie. Totusi, explorand toate aceste preocupari, mi-am descoperit un dar personal.

Cand am inceput sa lucrez nu stiam foarte bine ce voi face pentru ca imi placeau ca si acum foarte multe lucruri. Nu imi cunosteam darul de care am amintit mai sus, decat foarte vag. Am avut niste linii directoare largi, nu am stiut niciodata unde voi ajunge: am stiut ca imi place filozofia, ca vreau sa lucrez cu concepte si idei dar si cu oamenii, am stiut ca vreau sa fac ceva ce imi va oferi un mare grad de autonomie financiara si am pornit de la premiza ca acest lucru il voi obtine numai dupa o perioada de ucenicie.

Data fiind capacitatea mea de a fi interesata de aproape orice si fara fi devenit constienta de darul meu, niciodata nu m-am gandit: de acum toata viata o sa fiu cu adevarat pasionata numai de studiul functiilor creierului si educatie – asa cum sunt acum de exemplu.

Aveam multe pasiuni si nu am putut sa acord exclusivitate nici uneia, deci am inceput cu lucruri care ma interesau. Apoi am urmarit sa aduc cat mai multa plus valoare „pe masa”, astfel incat oamenii  sa ma considere uimitoare in ceea ce fac. I still do this. Urmaresc intai sa daruiesc valoare si abia apoi solicit sa mi se raspunda la fel. In cazul meu, modul in care am oferit plus valoare a fost sa devin foarte buna in ceea ce am facut, incetand sa pierd vremea intrebadu-ma: oare in ce ar trebui sa ma specializez ca sa imi fie bine?  Iar cei din jur, dobandind incredere in mine au inceput sa ma indrume spre mai bine si sa imi deschida noi si noi porti. Iar cu ajutorul darului meu, cercul a fost complet.

Incet, in timp, mi-am constientizat din ce in ce mai mult darul. Acesta a fost si este: puterea si determinarea mea de nezdruncinat de a pune in practica tot ceea ce invat, de a duce la bun sfarsit fiecare lucru inceput, indiferent cat de mari sunt obstacolele.  Unul dintre principiile mele este: Unde iti indrepti  atentia acolo iti deplasezi energia si unde iti indrepti energia, acolo vei obtine rezultate. 

Acesta este marele dar al vietii mele si numai cu ajutorul lui am obtinut rezultatele la care aspir: puterea de a mă concentra neintrerupt pentru perioade extrem de lungi de timp.

Iar acest lucru presupune sacrificarea multor altor lucruri. Pentru persoanele care se regasesc macar partial in cele de mai sus, ideea de A-SI GASI ADEVARATA PASIUNE este deci O COMPLETA PIERDERE DE VREME. Dar idea de a-si recunoaste ADEVARATUL DAR este  nepretuita pentru evolutia lor.

A fi uimitor in ceea ce faci si a fi pasionat de ceea ce faci aduce o aroma speciala in viata celorlalti si ii scoate pentru un timp din vraja negativa pe care o arunca asupra lor rodajul rutinei. Este important sa nu incerci sa impresionezi ci simply sa fii pasionat si sa aduci valoare.

A fi renascentist in preocupari este insa perfect complementat cu a fi specialist in cariera.

Unii oameni isi petrec toata viata fara a decide niciodata ce domeniu ar dori sa stapaneasca cu adevarat. Raman niste generalisti sau mai bine spus dau importanta majora tuturor lucrurilor minore. Minor ar insemna tot ce nu coincide cu scopul principal al vietii lor.

Ca generalist devii o persoana care aduce plus valoare cand socializezi si in conversatii si bineinteles pentru dezvoltarea proprie insa ca specialist, aduci plus valoare societatii si obtii mai multa credibilitate. Avand credibilitate in fata oamenilor ei iti ofera acces la oportunitati pe care nici nu le-ai imaginat vreodata.

Spiritul este hranit de o varietate mare de aspecte ale cunoasterii  si oamenii se pot dedica cu pasiune unui anumit domeniu pana cand ajung la o anumita limita superioara in acel domeniu. Ca exemplu, orice specialist in HR stie foarte bine faptul ca oamenii au productivitate buna pe o pozitie timp de maxim doi ani, dupa care trebuie sa isi asume noi responsabilitati sau sa schimbe pozitia in care sunt incadrati, pentru a avea noi provocari.

Imbinarea si echilibrarea celor doua laturi discutate (reascentista si specializata) mi-au oferit aproape intotdeauna cele mai ridicate sanse sa obtin rezultate benefice pentru mine si ceilalti.

 

CUM ERAU LUCRURILE ÎNAINTE DE AFACERE – CULTURE & FUN

În anul 2004-2005  pășisem într-o școală din Sudul Poloniei unde învățau peste 1500 de tineri și am avut 12 profesori cu care am colaborat – școala era atât de mare încât aproape fiecare materie își avea propria cancelarie de profesori. Cursurile erau complet diferite față de ce experimentasem în România – foarte vibrante, pline de energie și libertate.

Și cum am ajuns acolo? Prin AIESEC – o organizație studențească care face exchange-uri de studenți worldwide. Puteam să merg în mai multe țări însă erau internship-uri care nu mă atrăgeau în mod special. Prin AIESEC am făcut primele training-uri, primele team-building-uri, primele exchange-uri culturale, Global village-uri, plimbări, multiculturalism și multă multă viață. I owe them!

În paralel cu activitatea de internship, sprijinită de Consulatul Romaniei din Katowice, de profesori eminenți de la Universitatea din Cracovia, și de directoratul școlii unde îmi făceam practica, am organizat o serie de seminarii și conferințe despre România în fața studenților polonezi pentru a promova turismul și cultura românească.

Sute de greșeli și tot atârtea lecții printre străini, în ritm accelerat, timp de un an de zile.

 

THE LIMBO (ÎNTRE CER ȘI PĂMÂNT)

După reîntoarcerea în țară am continuat să practic ce învățasem timp de încă câțiva ani, în două companii de profil.

În prima companie am trăit alte lecții și am stabilit că vreau libertate – dar nu știam cum să ajung la ea.

În a doua companie însă, s-a întâmplat ceva cu mine – invizibil pentru ochi, dar radical pentru suflet.

Ca profesor de engleză business, am lucrat cu materiale business, extrase din New York Times și ziare economice, am vizionat video-uri business cu lideri din diverse industrii care vorbesc despre cele mai variate subiecte: marketing, management, vânzări, consultanță, probleme de people management și multe altele.

In aceasta firma sedintele de departament total transparente din punct de vedere al organizarii financiare si organizationale m-au invatat infinit de mult.  Am facut traininguri, ascultam si sintetizam zilnic inregistari de pe diverse arii de management ale marilor Guru in management, si, fiind intr-o companie de training am avut acces la crema lecturii de management. Deasemenea am invatat cateva lucruri de la colegele implicate in activitatile de vanzare ale cursurilor.

A trebuit sa imi schimb atitudini si intelegeri gresite, sa gasesc raspunsuri optime in relatiile cu clientii pentru diverse situatii ceea ce mi-a creat un fond de intelegere si versatilitate. Fondul de profesor s-a transformat definitiv in fond, intelegere si abordare de manager in special datorita lecturii neincetate a cartilor de management si ascultare si sintetizare a sute de ore de inregisatrari de management ale acestora.

Schimbarea graduala in modul meu de intelegere a inceput chiar in prima luna de lucru si inceput cu o inregistrare pe care directoarea ne-a dat-o sa o ascultam : Jeffrey Gitomer: “How not to Suck at sales” M-a distrat atat de mult si mi-a trezit un interes major pentru activitatea de vanzari deoarece avea a face cu cunostinte practice despre oameni si interactiunea inteligenta cu ei. O asemenea preocupare m-a condus inspre zecile de activitati conexe in management.

Avand deja formate concepte de management, am deschis dialoguri pe teme de management. Deschideam dialguri, mereu documentate, pe aria de interes a celor prezenti, financiar, economic si orice alt domeniu.

Am inceput sa aspir cu intensitate la o pozitie de management pentru a putea aduce o contributie prin cunostintele acumulate cu rapiditate. Am abandonat toata literatura clasica intr-un avant nestavilit de a citi despre marketing, managementul resurselor umane si managementul afacerilor si studii de caz, am ascultat sute de ore de inregistrari cu mari manageri deschizatori de drumuri si m-am familiarizat cu vechile si noile concepte in multiple arii de economie si management.

Deasemenea mi-am cumparat un reportofon si am inregistrat eu insami zeci de ore de sinteze ale cartilor citite si inregistrarilor ascultate.

Imi cultivasem deja niste tehnici personale de prezentare si structurare a ideilor pe care vroiam sa le promovez si astfel, in companiile unde predam limba straina de afaceri mi-am castigat reputatia de profesor-consultant in management si bun prezentator (pe care o cultivasem deja in multiplele conferinte sustinute in strainatate )

Pe langa aceasta, rabdarea si deschiderea permanenta fata de clientii de atunci i-a facut pe acestia sa aiba o atitudine de incredere fata de mine cu tot alaiul de lucruri bune pe care il aduce o asemenea atitudine.

Compania ne-a facilitat și accesul la traininguri gen Six Thinking Hats –Eduard de Bono, Vânzări, Time management, Project Management și altele.

Am început să caut modalități în care să pot face transfer de cunoștințe spre ceilalți și poziția  de trainer mă servea cel mai bine.

Urmăream filme cu traineri internaționali și am ascultat sute de ore de înregistrări downloadate de pe torente urmate de sute de nopți nedormite pentru a conspecta tot ce am învățat de la ei – au rezultat teancuri de agende pline cu idei esențializate.

Deci nu m-am nascut cu spirit antreprenorial, nic cu un fler special ci aceseta mi-au fost inspirate de mediul de afaceri, de  oamenii care m-au încurajat si de – fara nici o exagerare – miile de ore de studiu.

Nu cred în noroc. Cred în munca care te aduce într-un punct care, pentru ceilalți, pare a fi un mare noroc.

După o vreme tot ce îmi ieșea pe gură suna profetic 🙂

Un manager francez care terminase Sorbona mi-a făcut cel mai mare compliment al vietii mele – mi-a spus ca a invatat din dialogurile cu mine  chair mai mult decat a invatat la Sorbona.  In urma acestei remarci increderea in mine insami a crescut mult si a constituit un impuls puternic spre actiune.

Tot cam pe atunci, unul dintre expatii cu care lucram, un CEO intr-o multinationala, a început să-mi repete – și a făcut asta timp de mai bine de 6 luni- ca daca imi voi deschide afacerea proprie, cu siguranta voi reusi iar el si sotia sa ma vor sustine. Și mi-a solicitat sa demonstrez si faptic ideile despre care discutam – și sa ii prezint un plan de afaceri.

Asta nu era nici un pericol pentru stabilitatea mea psihica, asa ca am inceput sa creez o afacere virtuala in domeniul comunicarii. Am citit mult, am simtit din ce in ce mai mult ca este usor si fezabil.

THE BUSINESS

Ajutată și încurajată fiind de cei doi, am pornit afacerea Accesis. 

Am reușit să ies din cumpene numai datorită setei mele insațiabile de cunoaștere și autoperfecționare care nu s-a potolit niciodată.

Am avut satisfacții foarte mari când am reușit să îmi atrag în portofoliu clienți precum Vodafone, Unicredit și alte mari companii, când am reușit să am primul angajat sau când am câștigat contracte mari.

Dar am avut și încă am perioade extrem de dificile împărțite între drumuri ANAF și drumurile la clienți. Un urcuș atât de lung și de dificil – și care încă nu s-a oprit.

Toată această călătorie care durează din 2008  m-a facut sa nu imi fie teama de insucces si sa inteleg ca acesta este o parte importanta a vietii. Am inteles ca esecurile traite din plin sunt profesori mult mai iscusiti decat succesul.

Am avut imensul privilegiu sa livrez multe cursuri succesive in cadrul aceleasi companii, astfel ca am legat prietenii de durata si am vazut multe evolutii, succese si caderi. Am inteles astfel cu o claritate orbitoare ca succesul poate fi uneori conjunctural insa in peste 90% din cazuri de bazeaza pe hard work si o atitudine ‘can do”

Cat priveste evolutia mea,  insuccesele, noptile de studiu si munca sustinuta m-au format psihologic, teama de parerea celor din jur m-a impins sa ma misc si mai sustinut si sa imi asum riscuri.

Am vazut in  perioadele de  descrestere a capacitatii mele financiare ca sentimentul meu de respect de sine, era strans legat de acest aspect al vietii. Am mai observat ca in Romania  (ca o urata mostenire comunista si sol bun pentru un viitor Orwell -ist) exista o cultura a punctarii esecurilor financiare sau personale  ca marcator al lipsei de valoare al celui care le traverseaza.

Plangerile celorlalti ca nu pot avea libertate si munca lor  pentru realizarea idealurile altor oameni m-au indemnat inspre a-mi mentine hotararea de a fi independenta;  regretul tardiv al foarte multor romani extrem de inzestrati si unici prin puterea creativa si de munca si  care au abandonat mari afaceri proprii pentru a regasi comfortul starii de angajat mi-a alimentat focul dorintei de a continua neabatut ce am inceput.

Job

Urmărește pe site-ul AccesisPro cursurile de care mă ocup.

Învață să-ți faci un VIDEO-CV pas cu pas pentru a spulbera concurența. transforma-ti CV-ul din „Rățușca cea Urâtă” în „Lebăda Fermecată”
accesis.ro/accesispro
Negociaza-ti salariul – chiar dacă nu ești sigur că îl meriți, chiar dacă nu ai 15 ani de experiență și chiar dacă economia trece prin criză. Site> http://www.accesis.ro/accesispro

 

 

 

 

Nu ma mai simteam profesor de mult timp si nu imi mai gaseam locul si implinirea aspiratiilor de mai bine de un an de autocultivare manageriala.

Acesta a fost drumul si metamorfoza unui profesor cu indreptari culturale sau abstracte, inspre managerul setat pe curajul de a actiona.

Urmărește pe site-ul AccesisPro cursurile de care mă ocup.

Învață să-ți faci un VIDEO-CV pas cu pas pentru a spulbera concurența. transforma-ti CV-ul din „Rățușca cea Urâtă” în „Lebăda Fermecată”
accesis.ro/accesispro
Negociaza-ti salariul – chiar dacă nu ești sigur că îl meriți, chiar dacă nu ai 15 ani de experiență și chiar dacă economia trece prin criză. Site> http://www.accesispro.ro

 

Reclame