Ma numesc Artemisa Negrila, iar din 2008 sunt fondator Accesis.

Am avut un un parcurs profesional modelat de mind-set-ul meu de maxima independenta si proactivism care la randul lor s-au nascut din foarte multa lectura a literaturii de management, dezvoltare si spiritualitate.

To make a long story short:

79 – M-am nascut in Targu Jiu dintr-o mama blanda, saritoare si iubita de toti.

84 – tata m-a invatat o lunga poezie de Cosbuc pe care o recitam prietenilor de familie. Imi amintesc de primele mele meditatii asupra destinului uman in genere

87 – Primul poem scris, despre un bondar. Al doilea poem scris, despre o raceala de vara. Primele experimente pe muste si paianjeni. Despartirea parintilor. Indescriptibila bucurie resimtita la gandul ca voi avea mai multa libertate.

89 – Revolutia – Chiar in timpul celor cateva zile, eram in drum spre bunici in masina tatei care initial nu a stiut ce se intampla si a aprit in drum la un prieten, si de acolo am vazut impreuna un vecin care pusese radioul pe geam la maxim unde se anunta evenimentul – cred acum ca era Europa Libera – tatei nu ii venea sa creada, era ingrijorat si imi spunea ca omul acela este ca si mort.Ajunsi in Targu Jiu, bucuria sa la vederea evenimentelor a fost de nedescris.

89 – 98 de-ale scolii

98-2003 de-ale facultatii

2003 – 2004 de-ale strainatatii

2004- 2013 diverse de-ale vietii

DETALIERE

Multumesc pentru toate evenimentele si oamenii din viata mea caci impreuna m-au facut sa devin ceea ce sunt acum. Va voi dezvalui un drum al transformarii si schimbarii setarilor interioare  si sper ca aceasta sa constituie o poveste care demistifica mecanismele evolutiei si in acelasi timp inspira.

Sunt fost profesor si actual creator de cursuri de dezvoltare personala si organizationala bazate in special pe materiale venite pe filiera anglo-saxona.  Am intrat in afaceri cu sprijinul si datorita indemnurilor repetate ale unor prieteni, un CEO francez si un CFO australian.

In prezent sunt unul dintre motoarele care sustin cu multa transpiratie, activitatea Accesis  – accesis.ro  si accesisavt.ro

Formarea

Nu m-am nascut cu spirit antreprenorial ci acesta mi-a fost inspirat de mediul in care am predat cursuri si de oamenii care au avut mai multa incredere in mine decat am avut chiar eu insami, cei care au intuit in mine un potential mai mare decat am intuit eu insami.

Ei m-au facut sa nu imi fie teama de insucces si sa inteleg ca acesta este o parte importanta a vietii. Ei mi-au punctat faptul ca esecurile traite din plin sunt profesori mult mai iscusiti decat succesul.

Am vazut in  perioadele de  descrestere a capacitatii mele financiare ca sentimentul meu de respect de sine, era strans legat de acest aspect al vietii. Am mai observat ca in Romania  (ca o urata mostenire comunista si sol bun pentru un viitor Orwell -ist) exista o cultura a punctarii esecurilor financiare sau personale  ca marcator al lipsei de valoare al celui care le traverseaza.

Am avut imensul privilegiu sa livrez multe cursuri succesive in aceleasi companii, astfel ca am legat prietenii de durata si am vazut multe evolutii, succese si caderi. Am inteles astfel cu o claritate orbitoare ca succesul poate fi uneori conjunctural insa in peste 90% din cazuri de bazeaza pe hard work si o atitudine ‘can do”

Cat priveste evolutia mea,  insuccesele, noptile de studiu si munca sustinuta m-au format psihologic, teama de parerea celor din jur m-a impins sa ma misc si mai sustinut si sa imi asum riscuri.

Plangerile celorlalti ca nu pot avea libertate si munca lor  pentru realizarea idealurile altor oameni m-au indemnat inspre a-mi mentine hotararea de a fi independenta;  regretul tardiv al foarte multor romani extrem de inzestrati si unici prin puterea creativa si de munca si  care au abandonat mari afaceri proprii pentru a regasi comfortul starii de angajat mi-a alimentat focul dorintei de a continua neabatut ce am inceput.

Job

In campul muncii am activat in doua companii iar intr-a doua  companie excelent condusa de o romanca pe care o respect si acum, mi s-a trezit interesul pentru management. Eram foarte bine formata ca profesor datorita jobului precedent si asta mi-a dat incredere in relationarea cu noul colectiv.

Aici sedintele de departament total transparente din punct de vedere al organizarii financiare si organizationale m-au invatat infinit de mult.  Am facut traininguri, ascultam si sintetizam zilnic inregistari de pe diverse arii de management ale marilor Guru in management, si, fiind intr-o companie de training am avut acces la crema lecturii de management. Deasemenea am invatat cateva lucruri de la colegele implicate in activitatile de vanzare ale cursurilor.

A trebuit sa imi schimb atitudini si intelegeri gresite, sa gasesc raspunsuri optime in relatiile cu clientii pentru diverse situatii ceea ce mi-a creat un fond de intelegere si versatilitate. Fondul de profesor s-a transformat definitiv in fond, intelegere si abordare de manager in special datorita lecturii neincetate a cartilor de management si ascultare si sintetizare a sute de ore de inregisatrari de management ale acestora.

Schimbarea graduala in modul meu de intelegere a inceput chiar in prima luna de lucru si inceput cu o inregistrare pe care directoarea ne-a dat-o sa o ascultam : Jeffrey Gitomer: “How not to Suck at sales” M-a distrat atat de mult si mi-a trezit un interes major pentru activitatea de vanzari deoarece avea a face cu cunostinte practice despre oameni si interactiunea inteligenta cu ei. O asemenea preocupare m-a condus inspre zecile de activitati conexe in management.

Avand deja formate concepte de management, am deschis dialoguri pe teme de management. Deschideam dialguri, mereu documentate, pe aria de interes a celor prezenti, financiar, economic si orice alt domeniu.

Am inceput sa aspir cu intensitate la o pozitie de management pentru a putea aduce o contributie prin cunostintele acumulate cu rapiditate. Am abandonat toata literatura clasica intr-un avant nestavilit de a citi despre marketing, managementul resurselor umane si managementul afacerilor si studii de caz, am ascultat sute de ore de inregistrari cu mari manageri deschizatori de drumuri si m-am familiarizat cu vechile si noile concepte in multiple arii de economie si management.

Deasemenea mi-am cumparat un reportofon si am inregistrat eu insami zeci de ore de sinteze ale cartilor citite si inregistrarilor ascultate.

Imi cultivasem deja niste tehnici personale de prezentare si structurare a ideilor pe care vroiam sa le promovez si astfel, in companiile unde predam limba straina de afaceri mi-am castigat reputatia de profesor-consultant in management si bun prezentator (pe care o cultivasem deja in multiplele conferinte sustinute in strainatate )

Pe langa aceasta, rabdarea si deschiderea permanenta fata de clientii de atunci i-a facut pe acestia sa aiba o atitudine de incredere fata de mine cu tot alaiul de lucruri bune pe care il aduce o asemenea atitudine.

Dar am avut si noroc. Unul dintre expatii caruia i-am predat, CEO intr-o multinationala, mi-a repetat de nenumarate ori, timp de mai bine de 6 luni, ca daca imi voi deschide afacerea proprie, cu siguranta voi reusi iar el si sotia sa ma vor sustine. Am rezistat cu incapatanare ideii, insa la un moment dat mi-a solicitat sa demonstrez si faptic ideile despre care discutam – mi-a cerut sa ii prezint un plan de afaceri.

Asta nu era nici un pericol pentru stabilitatea mea psihica, asa ca am inceput sa creez o afacere virtuala in domeniul comunicarii. Am citit mult, am simtit din ce in ce mai mult ca este usor si fezabil.

Un manager francez care terminase Sorbona mi-a cerut la un moment dat sa ii fac o analiza de risc pe un proiect, apoi sa lucrez in compania lor pe o pozitie de management. Imi amintesc ca cel mai mare compliment al vietii mele a venit dinspre el  – mi-a spus ca a invatat din dialogurile cu mine chair mai mult decat in facultate. Probabil a fost dinainte constient de impactul pe care il va avea asupra mea. In urma acestei remarci increderea in mine insami a crescut mult si a constituit un impuls puternic spre actiune.

Nu ma mai simteam profesor de mult timp si nu imi mai gaseam locul si implinirea aspiratiilor de mai bine de un an de autocultivare manageriala.

Acesta a fost drumul si metamorfoza unui profesor cu indreptari culturale sau abstracte, inspre managerul setat pe curajul de a actiona.

Pentru cursuri de dezvoltare profesionala viziteaza www.accesis.ro

Anunțuri